top of page

Hoitotapahtuma

Ensimmäisellä hoitokerralla akupunktiohoitaja kartoittaa asiakkaan terveydentilan alkuhaastattelun avulla. Asiakas kertoo hoitoon hakeutumisensa syyt, ja hoitaja esittää täydentäviä kysymyksiä hänen terveydestään, sairaushistoriastaan ja elämäntilanteestaan.

Haastattelun jälkeen hoitaja kuuntelee asiakkaan pulssin. Hoitaja diagnosoi myös merkkejä asiakkaan kehosta ja kielestä. Diagnoosin tehtyään hoitaja valitsee akupunktiopisteet ja laittaa niihin ohuet akupunktioneulat, joiden annetaan vaikuttaa noin 20 minuuttia. Tarkan diagnosointimenetelmän ansiosta klassisen akupunktion hoidossa käytetään yleensä vain muutamaa neulaa. Hoito on yleensä kivutonta, koska neulat ovat ohuita ja pistämistekniikka hellävaraista. Hoidossa käytetään vain steriilejä kertakäyttöneuloja.

Monet kokevat hoitotilanteen miellyttäväksi ja rentouttavaksi. Hoitokertojen määrä riippuu ongelman laadusta ja asiakkaan kunnosta sekä siitä, minkälaiseen terveyden tasoon asiakas on tyytyväinen. Tavallisimmin hoidon vaikutukset voi huomata jo ensimmäisten hoitojen jälkeen. Hoidot tehdään sarjana 2-4 viikon välein. Joissakin tapauksissa energiatasapainon palauttamiseen tarvitaan säännöllistä hoitoa useiden kuukausien ajan. Toiset ongelmat taas vaativat vain pari hoitokertaa.

Acupuncture Session
bottom of page