top of page

Ohjeita akupunktiohoitoon tulevalle

Saavu hoitopaikalle ajoissa välttääksesi stressiä, jotta voit rentoutua hoidon aikana helpommin. On hyvä olla syömättä tunnin ajan ennen hoitoa. Hoidon jälkeen on perinteisesti suositeltu välttämään alkoholia, kylmiä ja kuumia kylpyjä, saunomista ja sukupuolista kanssakäymistä muutaman päivän ajan. Parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi on lisäksi hyvä välttää raskasta fyysistä liikunta saman päivän aikana. Jos saat myös muuta hoitoa, keskustele siitä akupunktiohoitajan kanssa.

Kehon vahvimmat reaktiot ilmenevät normaalisti 3-4 päivän aikana hoidon jälkeen. Tänä aikana saattaa ilmetä epämiellyttäviäkin tuntemuksia, jotka tavallisesti kuitekin helpottuvat itsestään. Hoito aktivoi kehon luonnollisia parantamia voimia. Tämä prosessi saattaa aiheuttaa väsyneisyyttä, oireiden pahenemista, vanhojen oireiden esilletuloa tai jopa uusien vaivojen ilmestymistä. Vaikutukset voivat tuntua sekä fyysisellä että tunnetasolla. Keskustelu hoitajan kanssa auttaa ymmärtämään hoidon vaikutuksia ja kehon tapaa reagoida hoidon aiheuttamiin muutoksiin.

Vaikka et tuntisi huomattavia vaikutuksia hoidon jälkeen, se ei tarkoita, ettei hoito vaikuttaisi sinuun. Ihmiset reagoivat hoitoon eri tavoin. Mitä vähemmän huomattavia reaktioita hoito aikaansaa, sitä tehokkaampi keho on usein itsensä parantamisessa syvemmällä tasolla.

bottom of page